Aproximativ o treime dintre francezi și italieni cred că Marea Britanie a părăsit deja Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj realizat de Euronews.

BrexitFoto: Flickr/ www.inkmedia.eu

Sondajul, efectuat pentru Euronews de Populus, arată că nu toate țările de pe continent sunt atente la saga Brexit.

28% dintre francezi și italieni cred că Marea Britanie a părăsit deja UE, 12% dintre germani au aceeași convingere, în vreme ce doar 2% dintre britanici au această opinie dezinformată.

Studiul, realizat pe grupuri naționale reprezentative a câte cel puțin 1 000 de aculți din fiecare dintre cele patru țări, arată și cât de optimiști sunt europenii cu privire la viața după Brexit.

Când au fost întrebați despre potențialul impact pe care Brexitul îl va avea asupra Marii Britanii, asupra Uniunii Europene și asupra țării de origine a respondenților, indivizii au fost nesiguri față de posibilele ramificații ale Brexitului.

Cu toate acestea, în medie respondenții au fost de părere că Brexitul va face mai mult rău decât bine.

În vreme ce 59% dintre germani consideră că Brexitul va avea efecte devastatoare asupra Marii Britanii, în Franța 41% au fost de aceeași părere, iar în Italia doar 38% dintre respondenți. În Marea Britanie a fost înregistrată cea mai mică rată, doar 34%.