Fondatorul Huawei a susținut că nu există nicio cale prin care ,,SUA să ne poată strivi” într-un interviu acordat celor de la BBC. Ren Zhengfel a comentat acțiunile SUA împotriva companiei Huawei, arestarea fiicei sale și planurile de dezvoltare a rețelei 5G în Marea Britanie.

Sediul HuaweiFoto: AGERPRES

Ren Zhengfel a descris arestarea fiicei sale Meng Wanzhou, ofițerul financiar al firmei, drept o acțiune motivată politic.

SUA urmărește la momentul actual să ducă la capăt procesul deschis împotriva Huawei și împotriva lui Meng, cu acuzații care includ spălare de bani, fraudă bancară și furt de secrete comerciale.

Huawei neagă toate aceste acuzații.

,,Nu există vreo modalitate prin care SUA să ne poată strivi”, a spus Zhengfel. ,,Lumea nu ne lasă în pace doarece suntem mai avansați. Chiar dacă vor convinge mai multe țări să nu ne folosească temporar, putem întotdeauna să ne reajustăm puțin.”

,,Dacă luminile se sting în Vest, Estul va străluci în continuare. Dacă Nordul se scufundă în întuneric, încă va mai exista Sudul. America nu reprezintă lumea. America reprezintă doar o porțiune din lume”, a adăugat acesta.

Săptămâna trecută, secretarul de stat SUA, Mike Pompeo, a avertizat aliații țării împotriva folosirii tehnologiei Huawei, spunând că o astfel de decizie ar îngreuna un parteneriat cu Washingtonul.

Australia, Noua Zeelandă și SUA au interzis sau au blocat deja Huawei de la suplinirea de echipament pentru rețelele 5G, în vreme ce Canada evaluează riscul de securitate al Huawei.