Rusia va livra 300 de tone de ajutor umanitar către capitala venezueleană Caracas în cursul zilei de miercuri, susține Maduro, potrivit Sputnik.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presa rusească de stat transmite că Maduro a declarat luni în timpul unei întâlniri cu mai mulți cercetători că Venezuela primește ajutor umanitar în fiecare zi, în ciuda lucrurilor vehiculate în presa străină.

,,Joi, 300 de tone de ajutor umanitar rusesc va fi livrat legal la aeroportul internațional din Caracas”, a spus Maduro.

Venezuela se confruntă la ora actuală cu o gravă criză economică și politică. După ce liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei, SUA l-a recunoscut drept lider legitim al țării și a trimis ajutor umanitar printr-o țară vecină, Columbia.

Maduro a refuzat să accepte ajutorul venit dispre SUA, susținând că este o momeală menită să îi submineze puterea. Rusia, China și Mexic, printre alte țări, și-au exprimat sprijinul pentru Maduro, care acuză Washingtonul că a orchestrat o lovitură de stat.