Cetățenii germani care au luptat alături de gruparea jihadistă Stat Islamic în Siria au dreptul fundamental de a reveni în Germania, a declarat luni un purtător de cuvânt al ministerului de Interne, citat de Reuters.

Jihadist din Statul IslamicFoto: Captura YouTube

Acesta a precizat, într-o conferință de presă, că Germania se consultă cu Statele Unite, Marea Britanie și Franța în privința subiectului cetățenilor europeni care au luptat în Siria.

"Toți cetățenii germani, inclusiv cei suspectați că au fost implicați în Statul Islamic, au dreptul fundamental" de a fi în Germania, a precizat acesta.

Sâmbătă, președintele Donald Trump a afirmat că Statele Unite cer aliaților europeni să își ia înapoi peste 800 de combatanți ai Statului Islamic, capturați în Siria și să îi judece.

”Statele Unite cer Marii Britanii, Germaniei și celorlalți aliați europeni să repatrieze peste 800 de combatanți ISIS care au fost capturați în Siria și să îi judece”, a scris Trump care a subliniat că alternativa nu este una bună, pentru că ”vom fi forțați să îi eliberăm”.