Conducerea PSD se va întruni marți, în ședința Comitetului Executiv Național, iar principala temă ar urma să fie nominalizarea a două noi propuneri pentru portofoliile de la Dezvoltare și Transporturi, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

Liviu Dragnea Foto: AGERPRES

Potrivit surselor citate, ședința Comitetului Executiv Național al PSD este programată marți, de la ora 17.00, la Parlament.

Conducerea PSD ar urma să ia o decizie și să facă noi propuneri pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor, după ce Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici și-au retras candidaturile, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a refuzat să îi numească.

Președintele a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare și Transporturi, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleași nume.

În 7 februarie, președintele Klaus Iohannis a respins pentru a patra oară numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și i-a transmis premierului o scrisoare în care îi cerea să vină cu o nouă propunere pentru acest portofoliu. Șeful statului argumenta că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru această funcție. De asemenea, Iohannis i-a imputat declarațiile controversate, atacurile virulente la persoană și presiunile asupra justiției.

Marțea trecută, Olguta Vasilescu a anunțat că a decis să-și retragă candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, iar sâmbătă Mircea Drăghici a anunțat și el că renunță la nominalizare.