Ministrul iranian de Externe Javad Zarif a acuzat Israelul de acțiuni instigatoare la război și a avertizat că acest tip de comportament, practicat și de către Statele Unite, crește riscul izbucnirii unui război în regiune, relatează Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cu siguranță există părți care doresc un război, cum ar fi Israelul”, a declarat Zarif în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen.

Acuzând Israelul că încalcă legislația internațională prin bombardamentele efectuate în Siria, Zarif a criticat și puterile europene pentru că nu reacționează la amenințarea reprezentată de Israel și Statele Unite în regiune.

„Riscul de război este mare. Riscul va deveni și mai mare dacă veți continua să nu reacționați la faptul că este încălcată grav legislația internațională. Comportamentul Israelului și al Statelor Unite pune legile internaționale pe un raft”, a adăugat ministrul de Externe iranian.

Javad Zarif a anunțat că Iranul este determinat să păstreze Acordul Nuclear semnat în 2015 și a acuzat Franța, Marea Britanie și Germania că nu acționează suficient pentru a asigura beneficiile economice ale Teheranului, prevăzute în acord.