Girona a întrerupt o serie de 13 partide fără victorie chiar pe "Santiago Bernabeu", reușind să o învingă pe Real Madrid, scor 2-1, în etapa a XXIV-a din LaLiga. Formația lui Santiago Solari rămâne cu 45 de puncte, fiind depășită în această etapă de Atletico Madrid.

HotNews.roFoto: Hotnews

Real Madrid avea o serie de cinci victorii consecutive în campionat și venea după succesul obținut în fața lui Ajax în prima manșă a optimilor din Champions League. Girona a dat peste cap calculele de pe hârtie și a plecat cu cele trei puncte de pe Bernabeu, deși a fost condusă cu 1-0.

Casemiro a deschis scorul în minutul 25, cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Kroos. Egalarea a venit în minutul 65, când Stuani a transformat o lovitură de la 11 metri. Ospeții au primit penalty după un henț comis în careu de Sergio Ramos.

Girona a dat lovitura în minutul 75, Portu a profitat de o respingere a lui Courtois și a împins mingea în plasă, stabilind scorul final (2-1). Real Madrid a terminat meciul în inferioritate numerică, după ce Ramos a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Girona a acumulat 27 de puncte și se îndepărtează de zona retrogradării (se află pe locul 15), în timp ce Real Madrid rămâne cu 45 de puncte, fiind depășită în această etapă de Atletico Madrid. "Galacticii" se găsesc pe locul trei, la nouă puncte distanță de liderul Barcelona și la două de Atletico.

Rezumatul meciului Real Madrid vs Girona.

S-au mai disputat în etapa a XXIV-a:

Barcelona - Valladolid 1-0

Real Sociedad - Leganes 3-0

Rayo Vallecano - Atletico Madrid 0-1

Celta Vigo - Levante 1-4

Eibar - Getafe 2-2

Au mai rămas de jucat:

Duminică:

17:15 Valencia - Espanyol

19:30 Villarreal - Sevilla

21:45 Betis - Alaves

Luni:

22:00 Huesca - Ath Bilbao

Clasament:

1. Barcelona 54 puncte

2. Atletico Madrid 47

3. Real Madrid 45

4. Sevilla 37 (-1 joc)

5. Getafe 36

6. Alaves 35 (-1 joc) etc.