Conducerea Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”, din Satu Mare, declanșează o anchetă după ce, pe facebook, a fost postată o filmare cu mai mulți elevi care se bat cu pumnii și picioarele atât în incinta unității, cât și în afara acesteia, relatează Mediafax.

bataie intre eleviFoto: captura video

Pe o rețea de socializare a fost postată la sfârșitul săptămânii o filmare în care mai mulți elevi, despre care se presupune că ar aparține Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”, se bat cu pumnii și picioarele atât într-o clasă, cât și în curtea unității de învățământ. Filmarea au fost ștearsă ulterior de pe facebook.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că membrii comisiei de anchetă vor verifica, luni, dacă elevii care apar în imagini sunt elevii școlii, când au avut loc incidentele și unde anume.

„Inspectorul școlar general al ISJ Satu Mare a luat legătura cu direcțiunea Școlii Gimnaziale <> iar luni dimineață se va declanșa o anchetă pentru verificarea situației rezultate în urma apariției unui filmuleț cu elevi care se bat. În funcție de rezultatele anchetei, cei care vor fi găsiți vinovați vor fi sancționați. Dacă va fi vorba și despre vreun profesor care nu și-a făcut datoria, sigur că se vor lua măsuri. Comisia de anchetă va verifica dacă elevii din imagini sunt elevii școlii, când au avut loc incidentele și unde anume”, a spus Dinga.

Potrivit acesteia, ISJ Satu Mare va monitoriza toată procedura iar dacă va fi cazul va interveni.