Vremea va fi frumoasă în zilele de sâmbătă și duminică, spun meteorologii, care precizează că vom avea temperaturi maxime de până la 11 sau chiar 14 grade în anumite zone, și fără precipitații, transmite Mediafax. În Capitală, termometrele vor arăta chiar 8 grade pentru ziua de sâmbătă și 12 grade pentru duminică.

Vreme calduroasaFoto: Flickr/ Paulo Otavio

„Pentru finalul saptamanii, presiunea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a continentului, inclusiv în țara noastră. Vreme destul de stabilă în zilele următoare, precipitațiile vor lipsi. Masa de aer cald va domina mare parte din continent și încet va ajunge și în țara noastră, mai ales pe parcursul zilei de duminică, practic înlocuind masa de aer polar care ne-a afectat în prima parte a acestei săptămâni”, a declarat meteorologul Mihai Timu, din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Acesta a subliniat că sâmbătă vor fi temperaturi cuprinse între 1 și 11 grade, cele mai ridicate fiind în partea de Sud-Vest a țării.

„De asemenea, un cer variabil în zonele de deal și de munte, în Sud, Sud-Vest și cu ceva înnorări în restul teritoriului, dar fără precipitații. Ziua de duminică va aduce încălzire substanțială a vremii, în mare parte a țării. Cel puțin în Moldova, în dealurile sudice, ne așteptăm la maxime de până la 14 grade. În schimb, în Trasilvania, în depresiuni, vor rămâne mai modeste spre 4-5 grade”, a mai explicat meteorologul.

Pe parcursul zilei de duminică, înnorări temporare sunt așteptate în partea de Nord-Vest și Centru a teritoriului.

Și în Capitală, vremea va fi una frumoasă: 8 grade Celsius pentru ziua de sâmbătă și 12 grade pentru duminică.