Povestea pinguinului "Apolodor", după un text de Gellu Naum, în regia Silviei Roman, va fi prezentată în avanpremieră pe 25 februarie, la Teatrul Ţăndărică, informează Agerpres.

Spectacolul 'Apolodor'Foto: Teatrul Tandarica

Spectacolul ilustrează povestea unui pinguin de la circ, căruia i se face dor de "fraţii săi din Labrador" şi porneşte în aventura vieţii lui spre casa natală. Supus unui drum greu, trecând prin multe primejdii şi situaţii limită care ţin publicul spectator în suspans, Apolodor reuşeşte să ajungă la familia sa, se arată în prezentarea producţiei.

Potrivit sursei citate, regizoarea Silvia Roman, împreună cu echipa de creaţie a spectacolului, reuşeşte să surprindă momentele cheie ale poveştii, scoţând în evidenţă stările schimbătoare ale micului pinguin, în funcţie de probele la care este supus. Fiecare tablou este gândit în amănunt, din punctul de vedere al decorului, muzicii şi coregrafiei, într-un concept vizual şi contemporan, pentru a atrage spectatorul în poveste.

Din distribuţie fac parte Olga Bela, Ana Maria Bălescu, Mona Toncu, George Simian, Ştefan Craiu, Robert Trifan, Florin Mititelu, Dan Codreanu.

Spectacolul este un proiect câştigător al SALT, ediţia a II-a, un concurs platformă care susţine artiştii emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual, prin realizarea şi producţia de la idee la spectacol a proiectelor propuse.