Echipa procurorului special Robert Mueller a solicitat unui judecător federal din Virginia să îl condamne la până la 24 de ani de închisoare pe Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a președintelui Donald Trump, potrivit cotidianului The New York Times, citat de Mediafax.

Paul ManafortFoto: Hotnews

Anul trecut, Manafort a fost găsit vinovat de opt capete de acuzare pentru spălare de bani și fraude bancare.

În documentele depuse la Curtea Districtuală din Districtul de Est din Virginia, procurorii cer o pedeapsă între 19,6 și 24,4 ani în închisoare și o amendă între 50.000 de dolari și 24 de milioane de dolari.

"Manafort nu a comis aceste infracțiuni din necesitate sau din cauza greutăților", afirmă procurorii. "El este bine educat, avea succes în plan profesional și o situație financiară bună. Cu toate acestea, el a înșelat Trezoreria Statelor Unite cu taxe în valoare de peste 6 milioane de dolari într-un moment în care avea resurse substanțiale," se mai arată în documente.

O judecătoare americană a hotărât recent că Paul Manafort a mințit în mod intenționat anchetatorii care se ocupă de cazul ingerințelor electorale ruse și contactele echipei de campanie a lui Trump cu Rusia.