Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb a declarat, vineri, că nu a fost luată încă o decizie cu privire la social-democratul care va deschide lista PSD la alegerile europarlamentare, însă a precizat că își dorește să candideze pentru un mandat în Parlamentul European, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În ceea ce privește informația potrivit căreia aș fi cap de listă, încă nu s-a decis. Da, este adevărat că îmi doresc să candidez pentru un mandat în Parlamentul European, dar numai în momentul în care se va definitiva lista, atunci vom vedea care sunt colegele și colegii și cine va fi primul, al doilea, al treilea. Important este să fie o echipă unită, o echipă care să lupte, așa cum s-a întâmplat întotdeauna din partea PSD, pentru România. Spun asta pentru că UE trece printr-o perioadă destul de complicată, iar ca partid pro-european nu dorim altceva decât să consolidăm proiectul european”, a afirmat Rovana Plumb, vineri, la Antena 3, răspunzând astfel informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora ar deschide lista PSD la europarlamentare.

Despre lista PSD la alegerile pentru PE, vicepreședintele PSD Olguța Vasilescu afirma, la începutul lunii, că urmează să fie definitivată undeva în jurul datei de 15 martie. Aceasta a adăugat că PSD și ALDE vor merge categoric pe liste separate la alegerile europarlamantare.

De asemenea, Guvernul a adoptat, vineri, cadrul general al măsurilor și calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.