Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți seara, la TVR1, că nu îl poate bucura candidatura Laurei Codruța Kovesi şefia Parchetului European, în condițiile în care a făcut ”abuzuri, excese, încălcări ale Constituției și arestări făcute la bunul-plac” cât a fost la șefia DNA, potrivit Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

”În general când vezi că un român poate să acceadă la o funcție din asta trebuie să te bucuri. M-aș fi bucurat și eu dacă nu aș fi știut și dacă nu aș ști ce a făcut Kovesi în România în calitatea ei de procuror general și șef al DNA, adică abuzuri, excese, încălcări ale Constituției, arestări făcute la bunul-plac, decapăm pe unii, îi ricăm pe alții. Nu prea merge chestia asta cu procuror european”, a declarat la TVR Călin Popescu Tăriceanu, întrebat despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European, potrivit unei informări transmise către preşedintele PE, Antonio Tajani şi lui Tudorel Toader,în calitatea sa de ministru al Justiţiei din ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE.

Numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european ar reprezenta un pericol ca aceasta să folosească metodele abuzive la nivel european, le scrie un europarlamentar PSD colegilor săi din Parlamentul European, mesajul acestuia fiind postat de europarlamentarul PNL Siegfrid Mureșan. Mesajul este semnat "Emilian". Singurul europarlamentar PSD cu acest nume este Emilian Pavel. El mai spune că fosta șefă a DNA "și-a creat imaginea unui cruciat al justiției și, mai periculos decât atât, a unei persoane fără de care justiția nu este posibilă".

Mesajul prin care europarlamentarul PSD Emilian Pavel încearcă să îi convingă pe colegii săi din Parlamentul European să respingă candidatura fostei șefe a DNA la funcția de procuror-șef european a fost postat pe Facebook de Siegfrid Mureșan.