România a obţinut calificarea în semifinalele FedCup pentru prima dată în noul format al competiţiei, valabil din 1995. Această performanţă înseamnă pentru jucătoarele române şi faptul că şi-au asigurat prezenţa în sferturile de finală ale ediţiei din 2020, scrie News.ro.

Romania si bucuria victorieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Va fi pentru prima dată când România nu va fi nevoită să dispute un baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială. În funcţie de rezultatele următoare, tricolorele ar putea fi cap de serie la tragerea sferturilor de finală, pentru ediţia următoare.

România a învins Cehia, la Ostrava, cu scorul de 3-2, obţinând biletele pentru semifinale, fază în care Simona Halep şi coechipierele ei vor da piept cu Franţa. Potrivit site-ului oficial al FedCup, România va evolua în deplasare, la 20 şi 21 aprilie.

Cele mai bune jucătoare franceze sunt Caroline Garcia, locul 19 WTA, Alize Cornet, locul 51 WTA, Pauline Parmentier, locul 55 WTA, şi Kristina Mladenovic, locul 64 WTA. La dublu, Mladenovic este numărul 3 mondial, iar Cornet, locul 117.

Echipa Franţei s-a calificat în semifinalele Fed Cup, după ce a câştigat, cu 3-0, la Liege, întâlnirea cu Belgia.

Duminică, Caroline Garcia a învins-o pe Elise Mertens cu scorul de 6-2, 6-3. În primele două meciuri, disputate sâmbătă, Caroline Garcia a învins-o pe Alison Van Uytvanck, scor 7-6 (2), 4-6, 6-2, iar Alize Cornet s-a impus în faţa sportivei Elise Mertens, scor 7-6 (6), 6-2.

Franţa a câştigat FedCup în 1997 şi 2003 şi a fost finalistă în 2004, 2005 şi 2016.

În cealaltă semifinală, Australia va întâlni, pe teren propriu, echipa din Belarus.