​Cu tipul întâi de incompetență te-ai obișnuit. E-n fruntea Guvernului. Ea se manifestă în violul permanent al limbii române (Dăncilă), al finanțelor și justiției (Vâlcov și Toader). Aici nu-i loc de fudulie, e viol în văzul lumii, e viol la drumul mare. De câteva zile, ești însă pradă celui de-al doilea tip de molimă: comunicarea și PR-ul apei potabile în București. Din păcate, astfel, ai numărat al doilea tip de incompetență românească aflată în fruntea bucatelor. De data asta promovată fudul de primarul Capitalei și de ministrul Sănătății. Poate întrebi și tu un prieten, dacă nu te pricepi, oare răspândirea din poziții oficiale de zvonuri nu se pedepsește penal?

Firea-Pintea si apa-otravaFoto: Perspektiva

În cazul gramaticii, finanțelor, justiției ai devenit imun. Deja te-ai obișnuit cu gafele premierului Dăncilă. În finanțe și justiție? Nu înțelegi nimic, nu te afectează, nu te revoltă, vorba aia, “fiecare se salvează cum poate”. Dar cred eu că ai trecut ca “gâsca prin apă”, n-ai înțeles că-i canceroasă nepriceperea când ea decide, când are pâinea și cuțitul în România.

Poți înțelege acum. Fiindcă te-ai ars. Acum câteva zile primarul Capitalei și ministrul Sănătății au anunțat la unison că apa Bucureștiului e otravită. “Să nu se bea apă și să nu se facă nici baie”.

SHOWUL DEZinformării aici!

DĂ CLICK aici cu Sorina Pintea aici cu Sorina Pintea aici cu Firea și iar AICI cu Firea

Ți-au dat-o la os. De ce?

1. Ești om, ești făcut din apă, cum sună manualul de biologie-anatomie. Trebuie să bei doi litri de apă dacă vrei armonie, cum sună reclamele civice. Apa este esența ta.

2. Pentru bucureșteni, a trecut o iarnă de nespălare, în care avariile la țevile de apă caldă RADET s-au mutat din cartier în cartier.

Bucureștiul a fiert: acum, cum, altă pacoste? Apa simplă de la chiuvetă e otrăvită, apa născută din mama natură și tatăl clor.

În fapt, apa “otrăvită” nu este și nu a fost otrăvită. Dar adevărul, dă-l dracului!

COMUNICATUL și buletinele de analize APA NOVA AICI

Frica te-a rupt. Otrava vine pe conductă în casa ta. Ai băut? Te-ai otrăvit. Ai făcut baie? Otrava intră-n piele.

Furia, frustrarea ta - la cer. De ce? Informația a venit din 2 surse publice. Nu de la presă, nu din social media. Nu!

Ce-ar fi trebuit făcut?

Cele 2 instituții publice ar fi trebuit să facă un gest simplu, să se informeze de la sursă, de la izvor: Apa Nova.

Primăria și Ministerul Sănătății trebuiau să dea un telefon/sms/email/fax la Apa Nova. Este un gest firesc de abecedar al PR-ului pentru a verifica un zvon, o reclamație. Apoi, s-ar fi ajuns la momentul celălalt, ăla de comunicare publică.

Fă APA NOVA e adevărat?

Tone de incompetență, de studii și facultăți făcute de pomană stau în acest gest. Consilieri, departamente întregi de PR și Comunicare. Oameni care-și justifică poziția cu diplome, cu experiență. Au fost luați de val.

Competența le-a intrat la apă. Da, acum înțelegi ce-nseamnă să faci studii de pomană, să treci ca gâsca prin apă, să ai pile la angajare?

"Otrava" din apa Bucureștiului din această săptămână este otrava celui de-al doilea tip de prostie românească.

Este cea în care fake-ul/ zvonul este promovat de către instituțiile publice, cu dezinvoltură, chiar cu exces, chiar cu fudulie. Mamă ce am găsit! Mamă ce mult am grijă de românii mei.

În turbina bazaconiilor promovate zilnic de tot felul de avataruri, de trolli, de caraghioși în căutarea vedetismului, de proști, de cretini, două instituții intră în jocul falsurilor și dau apă la moară scenariilor diabolice.

Firea vroia să suspende contractul Apa Nova, chiar, așa de multă credibilitate a vrut să acorde propriului fals.

Firea a cerut ajutorul Serviciile Secrete. Era caz de “securitate națională”.

S-au dat ordine pentru analiza apei, într-un laborator altul decât al APA NOVA. Hahaha, recidivă. Nu există astfel de laboratoare profesioniste decât la Paris, Geneva, Bruxelles.

În anii 1990 principala publicație satirică a momentului, Academia Cațavencu, a făcut un sondaj printre parlamentari: de ce în apă sunt doi atomi de hidrogen?Pentru cei mai puțini pricepuți în ale apei formula standard a apei este H2O.

Răspunsul antologic a fost al lui Adrian Severin, da, nimeni altul decât cel întemnițat pentru șpagă luată ca parlamentar european. El a spus în anii aceia că numărul mare de hidrogeni este datorat nenorociților de opozanți politici, țărăniștii lui Corneliu Coposu care pun hidrogen în apă sistematic și cu sânge rece. Severin a spus că trebuie arestați toți. Pe vremea aceea, răspunsul lui Adrian Severin nu era dăunător. Dar, uită-te pe internet, între cele 44000 de mențiuni, jumătate vorbesc de prostia omului. Iată că de testul apei nu au scăpat politicienii nici în anii 2010. Și sunt fuduli, și nu-și cer scuze, nu spun o clipă: am greșit! Zvonul care naște panică, cu cât se pedepsește în justiție, întreabă un prieten competent, așa zic. întreabă, ai fost victimă, ai trăit panică.

Justiție? nu pricepi prea multe. Finanțe? N-ai treabă!

Bă, dar apa ta de la chiuveta ta? Faptul că a fost “otrăvită” nu te spală pe creier? Nu vezi că nepriceperea vine pe conductele orașului, îți intră în casă, se fudulește că ești ușor de prostit, îți otrăvește viața?

Nu vezi că de data asta ar trebui să-ți înghețe zgomotul, furia și să te întrebi:

băi, cum am ajuns pradă proștilor? Cum mi-am luat diplomele? La ce mă pricep cu adevărat? Cât de prost sunt eu? Cât de prost sunt eu?Cât de prost sunt eu?Cât de prost sunt? Prost sunt eu? Prost eu?