Fără bugetul pentru acest an aprobat în guvern, Liviu Dragnea, se laudă pe Facebook cu performanțele economice ale guvernării PSD, susținând că în privința PIB-ului și a veniturilor, „sunt cele mai mai creșteri, în doi ani consecutivi, din istoria României!”.

Liviu Dragnea, la Consiliul NaționalFoto: Captura video

„România a încheiat anul trecut cu venituri la buget de 295,1 miliarde de lei, cu 71,2 miliarde în plus față de anul 2016, reprezentând o creștere de 32%!!PIB-ul României a ajuns în 2018 la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei în plus față de 2016, adică o creștere de 25%!! Sunt cele mai mai creșteri, în doi ani consecutivi, din istoria României!”, a scris Dragnea pe Facebook.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, Iulian Bulai (USR), a anunțat, duminică, pe Facebook, după ce a discutat cu Florin Iordache, că Guvernul va adopta bugetul pe anul 2019 cel târziu joi, 31 ianuarie, iar dezbaterile pe legea bugetului vor începe pe 5 februarie.

Administrația Prezidențială a transmis, în 16 ianuarie, că România nu are încă buget pentru 2019 "exclusiv din cauza incapacității Guvernului de a concepe, până în prezent, un proiect de buget sustenabil”, avizul CSAT pentru instituțiile din domeniul securității naționale fiind dat din 19 decembrie.