Administratorul adăpostului din Prejmer, județul Bașov, unde au fost găsite mai multe cadavre de câini, a fost identificat, duminică seară, de polițiștii brașoveni, care l-au dus la audieri, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul care este administratorul adăpostului din Prejmer a fost găsit într-un apartament din Brașov și condus la audieri.

„În acest moment este audiat, urmând ca, sub coordonarea procurorului de caz, să fie dispuse măsurile legale”, a precizat Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Potrivit IPJ Brașov, cercetările se fac pentru „uciderea animalelor cu intenție, fără drept”.

17 cadavre canine au fost găsite, joi, într-un adăpost din Prejmer, județul Brașov. Alte animale fost găsite în viață, dar erau înfometate, deși în interior erau saci întregi nedesfăcuți cu mâncare pentru câini.

Câteva imagini au fost postate pe Facebook de către Andrea Duță, președinte al unei asociații, care mai apoi a și sesizat Poliția și Direcția Sanitar-Veterinară (DSV) Brașov. Adăpostul a fost sigilat, iar vineri specialiști din cadrul DSV au făcut o cercetare amănunțită pentru prelevare de probe.

Potrivit Andrei Duță, în adăpostul din Prejmer erau mai mulți câini, sponsorizați de organizații din Anglia.