Premierul britanic Theresa May va avea o discuție telefonică cu miniștrii Cabinetului său, duminică, cu o zi înainte de a merge din nou în Parlament pentru a-și anunța noua abordare pentru Brexit, afirmă o sursă guvernamentală, citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Theresa May va avea o teleconferință duminică cu miniștrii britanici privind posibilitățile legate de Brexit, a afirmat pentru Reuters o sursă guvernamentală.

Luni, premierul britanic va merge în Parlament pentru a anunța cum va aborda în continuare Brexit-ul, după ce acordul încheiat cu Uniunea Europeană a fost respins.

Parlamentul britanic nu are dreptul să încerce "să deturneze" procesul Brexit, a declarat duminică ministrul Comerțului, Liam Fox, după ce mai mulți parlamentari au spus că vor un control mai mare asupra procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Parlamentul va dezbate și vota în 29 ianuarie o a doua variantă a acordului.

Parlamentul de la Londra a respins, marţi seară, proiectul acordului de "divorț” convenit cu Uniunea Europeană de către premierul britanic Theresa May. Acest vot, care reprezintă o înfrângere istorică pentru Theresa May, amplifică incertitudinea cu privire la viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din UE.