Polițiștii au verificat, sâmbătă noapte, 90 de taximetriști din Capitală și, în urma acțiunii, au aplicat 49 de amenzi în valoare de 29.750 lei. Totodată, 4 șoferi care transportau clienți prin aplicația Uber au rămas fără certificatul de înmatriculare pentru că nu aveau documente conforme.

Politist controland un soferFoto: Facebook / Politia Romana

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Brigăzii Rutiere au organizat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane în regim taxi și a transportului în regim de închiriere cu șofer prin intermediul aplicațiilor electronice.

„Au fost verificate peste 90 de autoturisme și au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.750 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de transport public de persoane în regim de taxi/închiriere”, informează Brigada Rutieră, citată de Mediafax.

Totodată, au fost identificați 4 șoferi care transportau persoane prin intermediul aplicației Uber fără deține copie conformă valabilă și 3 șoferi de taxi fără autorizație taxi. Pentru aceștia 7, polițiștii au decis suspendarea dreptului de utilizare a mașinii pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Brigada Rutieră a prezentat câteva exemple de șoferi sancționați la acțiunea de sâmbătă noapte spre duminică:

1. La data de 19.01.2019, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 47 de ani care nu deținea copie conformă valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

2. La data de 20.01.2019 a fost depistat un conducător auto în vârstă de 22 de ani care a care nu deținea copie conforma valabilă și certificat de atestare a pregatirii profesionale dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

3. La data de 20.01.2019, a fost depistat un conducator auto în vârstă de 43 ani care a efectuat transport public de persoane în regim de taxi, fara a deține autorizație taxi valabilă, pentru care s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.