Donald Trump a anunțat sâmbătă că a avut o "întâlnire incredibilă" cu reprezentantul nord-coreean pe probleme nucleare Kim Yong Chol și că au fost făcute progrese însemnate. Nici Donald Trump și nici Casa Albă nu au oferit detalii despre discuții și, în pofida comentariilor optimiste ale președintelui american, nu există dovezi privind avansarea procesului de denuclearizare a Coreei de Nord, lucru esențial pentru ridicarea sancțiunilor impuse de Statele Unite, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Casa Albă a anunțat vineri, în urma întâlnirii dintre Donald Trump și Kim Yong Chol, un al doilea summit cu liderul nord-coreean, dar și menținerea sancțiunilor economice pentru Phenian.

"A fost o întâlnire incredibilă. Am decis să ne întâlnim cel mai probabil la sfârșitul lunii februarie. Am ales și o țară, dar vom anunța asta mai târziu. Kim Jong-Un așteaptă cu nerăbdare această întâlnire, și eu la fel. Am făcut progrese importante”, a declarat Donald Trump, la Casa Albă.

El a mai spus că au fost făcute progrese importante în ceea ce privește denuclearizarea, iar "lucrurile merg foarte bine cu Coreea de Nord".

Nici Donald Trump și nici Casa Albă nu au oferit însă detalii despre discuții și, în pofida comentariilor optimiste ale președintelui american, nu există dovezi privind avansarea procesului de denuclearizare a Coreei de Nord, lucru esențial pentru ridicarea sancțiunilor impuse de Statele Unite.

Primul summit dintre un președinte american și un lider nord-coreean, care a avut loc în iunie la Singapore, a dus la o promisiune vagă a lui Kim Jong Un, care a spus că va trece la denuclearizarea peninsulei coreene, dar, potrivit Washington-ului, încă nu a făcut pași concreți în acestă direcție.