Aflată în fața celei de-a zecea confruntări cu Serena Williams, Simona Halep a declarat că americanca este cea mai bună jucătoare din lume. Halep și Williams se vor înfrunta pentru un loc în sferturile de finală de la Australian Open. "Cu siguranţă ea este cea mai bună jucătoare din lume", a spus numărul 1 WTA.

Simona Halep, la Australian OpenFoto: ausopen.com

"În opinia mea, să fii numărul 1 mondial şi să fii cea mai bună jucătoare din lume este un pic diferit. În acest moment, eu sunt numărul 1 mondial şi o iau că atare. Sunt în această poziţie de multe luni, multe săptămâni. Dar cu siguranţă ea este cea mai bună jucătoare din lume deoarece a câştigat atât de multe grand slam-uri. A fost mult timp pe locul I şi nu pot compara rezultatele mele cu ale ei. Dar în acest moment, sunt încrezătoare că sunt pe acestă poziţie şi gândesc pozitiv despre asta", a declarat Halep, potrivit News.ro.

Simona Halep a ajuns în optimile de la Australian Open după o victorie împotriva americancei Venus Williams (36 WTA), scor 6-2, 6-3.

"Cred că a jucat fără greşeală astăzi. Doar 12 greşeli a făcut. Din nefericire, am avut de aproape trei ori mai multe. Trebuia doar să ţin numărul de greşeli la un nivel mai scăzut. Dar ea a făcut un meci mare", a spus Venus Williams, după înfrângerea cu Halep.

Pentru un loc în sferturile competiției de la Melbourne, Halep se va duela cu Serena Williams. Cele două sportive se vor întâlni pentru a zecea oară în circuitul WTA. Liderul mondial are o singură victorie în fața americancei, în 2014, la Turneul Campioanelor (faza grupelor), scor 6-0, 6-2.

Serena Williams vs Simona Halep:

2011, Wimbledon (turul I): 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena Williams

2013, Roma (semifinale): 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2013, Cincinnati (sferturi): 6-0, 6-4 pentru Serena Williams

2014, Turneul Campioanelor (grupe): 6-0, 6-2 pentru Simona Halep

2014, Turneul Campioanelor (finală): 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2015, Miami (semifinale): 6-2, 4-6, 7-5 pentru Serena Williams

2015, Cincinnati (finală): 6-3, 7-6 pentru Serena Williams

2016, Indian Wells (sferturi): 6-4, 6-3 pentru Serena Williams.

2016, US Open(sferturi): 6-2, 4-6, 6-3 pentru Serena Williams.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Australian Open: Sigură, stabilă, puternică - Simona Halep, în optimi la Melbourne (6-2, 6-3 cu Venus Williams) / Urmează duelul cu Serena

VIDEO Australian Open: Încă o victorie fulger pentru Serena Williams (6-2, 6-1 cu Dayana Yastremska) - Americanca a pierdut nouă game-uri în trei partide la Melbourne

Simona Halep, despre partida cu Serena Williams: "E o mare provocare, dar nu am nimic de pierdut. Trebuie să dau totul"