Biroul procurorului special Robert Mueller a dat publicității un comunicat prin care contestă acuratețea informațiilor din presă potrivit cărora preşedintele Donald Trump i-ar fi cerut fostului avocat Michael Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia în cursul audierilor din Congres, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova.

Potrivit materialului publicat de BuzzFeed, în cursul audierilor de către echipa procurorului special Mueller, Cohen ar fi recunoscut că a primit astfel de instrucțiuni de la Trump.

Comunicatului de vineri seara din partea biroului lui Mueller nu menționează vreo eroare specifică, relatează agenția The Associated Press.. Purtătorul de cuvânt al procurorului special, Peter Carr, afirmând că: "Descrierea de către BuzzFeed a unor declarații specifice ale biroului procurorului special și caracterizarea documentelor și a mărturiilor obținute de acest birou, referitoare la mărturia lui Michael Cohen, sunt lipsite de acuratețe".

Pe de altă parte, Ben Smith, editorul șef al BuzzFeed, a reacționat prompt, spunând că publicația susține în continuare că informațiile pe care le-a publicat sunt corecte.

"Ca răspuns la declarația din seara aceasta din partea purtătorului de cuvânt al consiliului special: Susținem relatarea noastră și sursele care au stat la bază ei, și îl îndemnăm pe procurorul special să clarifice ce anume contestă", a transmis Ben Smith pe Twitter.

Trump a respins acuzaţiile fostului sau avocat Michael Cohen, acuzându-l că "minte" pentru reducerea pedepsei de condamnare la închisoare.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, a catalogat drept "absolut ridicole" informaţiile publicate de BuzzFeed News, informează Fox News.