Pugilistul mexican Saul "Canelo" Alvarez a anunţat că îl va înfrunta pe americanul Daniel Jacobs, în data de 4 mai, în cadrul unui meci pentru unificarea titlurilor mondiale la categoria mijlocie, informează AFP şi Reuters citate de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Locul de disputare a galei respective nu a fost încă stabilit, dar presa americană precizează că aceasta va avea loc la Las Vegas (Nevada).

Pentru Alvarez, deţinătorul centurilor de campion al versiunilor WBC şi WBA, aceasta va fi prima sa luptă după victoria prin KO tehnic obţinută luna trecută în faţa britanicului Rocky Fielding.

"Unificarea titlurilor la categoria mijlocie, în faţa lui Daniel Jacobs, reprezintă una dintre cele mai importante lupte pentru mine. Nu am nicio îndoială că voi ieşi învingător din acest meci şi că mă voi apropia de obiectivul meu, acela de a deveni campion indiscutabil la mijlocie", a declarat boxerul mexican, în vârstă de 28 ani. Acesta are în palmares 51 de victorii, între care 35 înainte de limită, o înfrângere şi o două egaluri.

Americanul Daniel Jacobs, campionul mondial IBF, supranumit "The Miracle Man" după ce a câştigat lupta cu cancerul, a urcat ultima oră în ring în luna octombrie, când l-a învins la puncte pe ucraineanul Serhiy Derevianchenko.

Jacobs (31 ani) a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos în mai 2011, care l-a lăsat parţial paralizat. După mai multe sesiuni de radioterapie şi o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei tumori apărute în jurul coloanei vertebrale, el a revenit în ring în 2012. Pugilistul din Statele Unite a câştigat 35 de meciuri ca profesionist, 29 dintre ele prin KO, şi a suferit două înfrângeri.

"Am crezut întotdeauna în şansele mele de a-l învinge pe Canelo, iar pe 4 mai voi demonstra acest lucru", a spus la rândul Jacobs. Pugilistul din Statele Unite a câştigat 35 de meciuri ca profesionist, 29 dintre ele prin KO, şi a suferit două înfrângeri.