​Fostul arbitru de fotbal Cristian Balaj a fost numit preşedinte al Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD), în locul Grazielei Vâjială, anunţă MTS, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Balaj va conduce în următorii ani forul guvernamental care se ocupă de combaterea dopajului şi menţinerea unui sport cât mai curat. În vârstă de 48 de ani, Balaj a fost arbitru FIFA, are peste 340 de meciuri arbitrate în România şi peste 140 de prezenţe la meciuri internaţionale oficiale", se arată într-un comunicat al MTS.

Balaj era din februarie 2017 consilier al ministrului Tineretului şi Sportului.

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Graziela Vâjială, a fost eliberat, joi, din funcţie, la cerere, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. Tot joi, Graziela Vâjială a fost numită vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România, decizia fiind, de asemenea, publicată în Monitorul Oficial.

Decizia privind ”eliberarea, la cerere, a doamnei Graziela Elena Vâjială din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale Anti-Doping” a apărut, joi seară, în Monitorul Oficial.

Solicitarea de eliberare din funcţie a fost înregistrată la Cabinetul premierului în cursul zilei de joi.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a decis numirea Grazielei Vâjială în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România.