​Cel mai mare antrenor român de sărituri în apă din toate timpurile, Pantelimon Decuseară, a decedat joi, la vârsta de 78 de ani, a anunţat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Pantelimon DecusearaFoto: Facebook - FRNPM

Decuseară a fost sportiv de elită, legitimat la CS Dinamo Bucureşti, şi a cucerit cinci titluri naţionale. În anul 1966 a fost primul săritor român calificat în finala unei ediţii a Campionatelor Europene, unde a ocupat un onorant loc 6.

A absolvit Institutul de Cultură şi Educaţie Fizică din Bucureşti, iar apoi s-a stabilit la Bacău, unde a fost antrenor la secţia de sărituri în apă. Momentul de vârf al carierei sale l-au reprezentat Campionatele Mondiale de juniori de la Londra, din 1992. În calitate de antrenor al lotului naţional, Pantelimon Decuseară l-a îndrumat pe Gabriel Cherecheş, campion mondial, în timp ce la feminin, la respectiva ediţie s-au cucerit două medalii de bronz, precizează FRNPM.

Pantelimon Decuseară a fost arbitru FINA, calitatea de arbitru membru al juriului îndeplinind-o şi în competiţiile interne.