Câțiva jurnaliști, printre care și cei ai agenției Mediafax, au fost opriți miercuri la poarta Ministerului Justiției, pe motiv că cererile de acreditare transmise pentru declarația lui Tudorel Toader, de la ora 17.00, au nevoie de timp de procesare., relatează Mediafax,

Sediul Ministerului JustitieiFoto: Agerpres

Anunțul cu declarația de presă de la ora 17.00 a ministrului Justiției Tudorel Toader a fost transmis miercuri, la ora 13.40. La scurt timp, agenția MEDIAFAX a trimis cererile de acreditare pentru evenimentele pe care ministerul le organizează în anul 2019, inclusiv cel de astăzi.

Totuși, biroul de presă nu a permis accesul jurnaliștilor agenției, motivând că solicitarea are nevoie de procesare și de semnătura ministrului Justiției.

“Documentele nu au fost procesate, necesită 30 de zile”, au precizat responsabili din cadrul ministerului.

Mai mult, reprezentanții biroului de presă au informat că este acceptată o acreditare temporară, dar trebuie trimisă cu 24 de ore înainte de eveniment, în condițiile în care declarația de presă a fost anunțată cu 3 ore înainte.

În situația în care ministerul nu a transmis către redacții, la început de an, așa cum este uzual, formularul de acreditare pentru anul în curs, unele redacții nu au trimis încă solicitările de acreditare. Drept urmare, la declarația de presă de azi au avut acces jurnaliști acreditați în 2018.

În urma situației create, la ușa ministerului au rămas doi reporteri, un fotograf și trei cameramani, printre care și jurnaliștii agenției MEDIAFAX.

Agenția MEDIAFAX reamintește că pentru o bună informare a cititorului, lucru dorit de toate părțile, este necesară deschidere din partea instituțiilor statului și permiterea accesului jurnaliștilor la evenimentele anunțate.