Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că este un lucru foarte rău că s-a început anul fără un buget votat în Parlament. Liderul UDMR atrage atenția că la nivel local există deja probleme și că autoritățile locale nu pot aproba bugetele înainte de luna aprilie.

Liviu Dragnea si Kelemen Hunor (foto arhiva)Foto: AGERPRES

„Este un lucru foarte rău că am început anul fără un buget votat în Parlament și nici măcar nu cunoaștem proiectul de buget la această oră. Nu prea s-a întâmplat așa ceva. Noi, permanent primim întrebări și reclamații de la autoritățile locale, primele afectate, dar și firmele, mediul de afaceri, așteaptă bugetul. Nu știu de ce nu s-a făcut acest lucru, dacă există motive obiective sau pur sau nu au reușit să închidă bugetul pe un anumit deficit bugetar și într-un anumit echilibru, dar consider că nu este normal, nu este bine pentru economia națională să nu avem buget”, a declarat Kelemen, citat de agenția Mediafax.

Liderul UDMR atrage atenția că nu este normal să afle prin anunțuri „semi-oficiale” că dezbaterea bugetului de stat va începe în februarie.

"Autoritățile locale vor aproba târziu bugetele. Dar mai rău este că aceste autorități nu știu la ce venituri să se aștepte în 2019, nu știu în acest moment cum să facă proiectul, cum să se pregătească pentru restul anului, și acest lucru este absolut criticabil. Nu îl înțeleg pe ministrul Finanțelor de ce nu se grăbește, de ce nu vine cu un proiect și de ce nu încearcă să cheme Parlamentul într-o sesiune extraordinară, astfel încât să avem cât mai repede dezbaterea pe buget”, a mai spus liderul Uniunii.

Kelemen a precizat că anul trecut a avut o serie de întâlniri cu reprezentanți PSD pe tema repartizării sumelor pentru autoritățile locale dar s-a ajuns la o concluzie.