A-l acuza pe Donald Trump că ar fi agent rus este ”stupid”, a spus miercuri un consilier al Kremlinului, după informațiile apărute în presă care indică faptul că FBI a deschis în 2017 o anchetă pentru a determina dacă președintele american a lucrat pentru Rusia, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

”De ce să comentez această stupizenie? Cum ar putea fi președintele Statelor Unite un agent al altui stat”, a declarat Yuri Ushakov, consilier al Kremlinului.

FBI a deschis în 2017 o anchetă pentru a afla dacă Donald Trump a lucrat pentru Rusia și împotriva intereselor Americii, după ce președintele l-a concediat pe fostul director James Comey, a scris New York Times.

Anchetatorii au luat în considerare dacă nu cumva acțiunile lui Trump nu au constituit o amenințare la securitatea națională, o anchetă cu totul extraordinară pentru un președinte în funcție. De asemenea, aceștia au urmărit să determine dacă președintele lucra în mod conștient pentru Rusia.

Președintele american Donald Trump a declarat luni că nu a "lucrat niciodată pentru Rusia".

"Oamenii care au lansat această anchetă au făcut-o pentru că l-am demis pe (James) Comey", fostul șef al FBI, a adăugat Trump.