Ministrul afacerilor europene, George Ciamba, spune că Bucureștiul este în strâns contact cu toate instituțiile europene în contextul crizei de la Londra după respingerea acordului Brexit de către Parlament. El precizează că mizează pe Regatul Unit să protejeze drepturile cetățenilor europeni.

George CiambaFoto: mae.ro

”Foarte prost Brexit. Președinția română a Consiliului UE este în strânsă legătură cu instituțiile europene și vom rămâne uniți. Mizăm pe Marea Britanie să protejeze drepturile cetățenilor europeni așa cum a promis deja. Toate variantele sunt încă deschise”, a scris pe twitter ministrul afacerilor europene George Ciamba.

Parlamentul de la Londra a respins, marţi seară, acordul de "divorţ” convenit cu Uniunea Europeană de către premierul britanic Theresa May, cu o majoritate zdrobitoare de 432 de voturi împotrivă față de 202 pentru. Acest vot, care reprezintă o înfrângere istorică pentru Theresa May, amplifică incertitudinea cu privire la viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din UE.

Opoziţia laburistă a anunţat depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, care va fi dezbătută miercuri, la ora 19.00, ora locală.