Ministrul polonez de interne cere aliaților NATO să aibă o strategie comună față de Huawei, după ce un director al companiei a fost arestat în Polonia sub bănuiala că ar fi spionat pentru guvernul chinez. Scandalul are mari șanse să afecteze afacerile companiei în Europa, presiunile crescând pe diversele guverne.

Sigla HuaweiFoto: Hotnews

Ministrul polonez de interne Joachim Brudziński spune că țările UE și cele NATO ar trebui să cadă de acord dacă să excludă Huawei din lista companiilor cu care statele au contracte.

Ministrul mai spune că trebuie să existe relații ”bune și intense” cu China, însă acuzațiile sunt grave și țările NATO și UE trebuie să aibă o poziție comună. Totul vine la câteva zile după ce un angajat al Huawei și un cetățean polonez au fost arestați pentru că ar fi spionat în favoarea Chinei.

Huawei este ținta unor interdicții în SUA, iar în decembrie un director al companiei a fost arestat în Canada, tot la cererea SUA. Este foarte posibil ca presiunea asupra diverselor țări europene să crească în ceea ce privește relațiile cu uriașa companie chineză.

Surse: Guardian, Reuters