La doar câteva zile după ce a anunțat că urmează să se retragă din tenis în acest an, Andy Murray a luptat cu toate forțele în primul tur de la Australian Open. Condus cu 2-0 la seturi, britanicul a avut puterea să revină și să trimită în decisiv partida disputată în compania lui Roberto Bautista-Agut, cap de serie numărul 22. Andy nu a mai putut însă să țină ritmul in ultimul act, iar spaniolul a pus capăt partidei după patru ore și 9 minute, scor 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chinuit de accidentarea de la șold, Andy Murray a dat tot ce a avut mai bun în confruntarea cu Roberto Bautist-Agut și le-a oferit un adevărat spectacol fanilor din tribune, care l-au susținut frenetic pe toată durata partidei. Spaniolul și-a adjudecat primele două seturi ale întâlnirii, scor 6-4, 6-4, iar Andy nu părea să aibă resursele necesare pentru a reveni.

Într-o atmosferă incredibilă, britanicul și-a adunat însă toate puterile și a câștigat următoarele două seturi la tie-break, scor 7-6 (5), 7-6 (4). Efortul depus de Murray și-a spus însă cuvântul în setul decisiv, care a fost dominat autoritar de jucătorul spaniol. Bautista-Agut s-a impus cu 6-2, obținând astfel calificarea în turul al doilea de la Australian Open, unde îl va întâlni pe australianul John Millman (37 ATP).

"A fost o noapte incredibilă. Andy merită această atmosferă. Toată lumea a venit să îl vadă pe el. A fost un meci incredibil, o lupta bună, este un adversar dificil, ține totul până la ultimul punct. Vreau să îl felicit pentru tot ceea ce a făcut pentru tenis", a declarat Roberto Bautista-Agut la finalul partidei.

Ce a spus Andy Murray la finalul meciului

"Meciul a fost uimitor, cu adevărat uimitor! Vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit în seara asta! Dacă acesta a fost ultimul meci, este un mod grozav să pun capăt. N-am putut mai mult în această seară. Îl felicit pe Roberto, felicitări echipei lui. Nu știu dacă mai am ceva de spus, mulțumesc tuturor. Poate ne vom vedea din nou. Voi face tot ce e posibil. Voi fi nevoit să am o intervenție chirurgicală dacă voi dori să revin", a spus Andy Murray, cu lacrimi în ochi, la finalul meciului.

La interviul de la finalul partidei, organizatorii de la Australian Open au afișat pe ecranele arenei din Melbourne un videoclip cu mesajele jucătorilor şi jucătoarelor din circuitul profesionist.

"Am fost foarte norocos să fac parte din aceeași eră cu cei mai buni tenismeni din toate timpurile, Roger, Rafa, Novak, este foarte frumos din partea lor să facă asta pentru mine", a mai spus Andy, care a părăsit arena în uralele spectatorilor prezenți pe Melbourne Arena.

Ce i-au transmis jucătorii şi jucătoarele din circuitul profesionist lui Andy Murray:

Rezumatul partidei Roberto Bautista-Agut vs Andy Murray:

Statistica meciului dintre Roberto Bautista-Agut și Andy Murray:

Ași: 7-19

Duble greșeli: 0-2

Lovituri câștigătoare: 53-50

Erori neforțate: 37-51

Puncte câștigate cu primul serviciu: 83% (89/107) - 80% (74/93)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 60% (24/40) - 49% (31/63)

Puncte de break salvate: 80% (4/5) - 50% (5/10)

Puncte de break câștigate: 50% (5/10) - 20% (1/5)

Total puncte câștigate: 54% (164/303) - 46% (139/303)

Durata partidei: 4h 9 min.