Când în familie apare un nou membru, acest fapt nu poate produce decât bucurie și entuziasm în cadrul celor ce vor deveni părinți. Desigur că aceștia vor manifesta un interes deosebit vizavi de creșterea sănătoasă și corespunzătoare a acestuia. Dinainte de a veni pe lume cel mic, vor căuta să achiziționeze toate cele necesare după naștere, începând de la articolele de îngrijire, mobilierul pentru camera sa și până la cărucior.

Alegerea unui cărucior pentru copiiFoto: webPR.ro

Din dorința de a-i oferi micuțului, respectiv micuței tot ce e mai bun, indiferent de achiziție, părinții vor pune un accent deosebit pe calitate, testele de siguranță și confort totodată. Mai departe specialiștii magazinului online Nichiduță ies în întâmpinarea părinților cu un ghid succint care cuprinde criteriile de urmărit în alegerea unui cărucior.

Ghidul părinților în alegerea căruciorului potrivit pentru bebeluș

Încă de dinainte de a veni cel mic pe lume, va apărea inevitabil întrebarea: de unde cumparam carucioare pentru copii online? De ce online? Pentru că este varianta cea mai rapidă și accesibilă totodată. Nichiduță este dovada că misiunea aceasta poate fi simplă și ușor de îndeplinit, prin gama complexă și completă de opțiuni pe care le oferă.

Iată care sunt în linii mari aspectele la care trebuie sa se raporteze fiecare părinte când dorește să cumpere un cărucior pentru copilul său.

Stabilitatea căruciorului și greutatea acestuia

Pentru a nu avea bătăi de cap în utilizarea ulterioară a căruciorului, este ideal a urmări greutatea pe care o prezintă articolul achiziționat. Acesta trebuie să fie suficient de greu pentru a oferi stabilitate, fără ca manevrarea facilă să întâmpine însă dificultăți.

Sunt detalii care contează pentru că, în funcție de acestea, căruciorul va fi sau nu greu de transportat, de depozitat, iar totodată și riscul de a se răstunra va fi influențat de gradul de stabilitate.

Punctele de prindere a centurilor de siguranță

Sunt cărucioare cu mai multe sau mai puține puncte de prindere ale centurilor. Acestea dictează într-o foarte mare măsură nivelul de siguranță oferit copilului. Recomandarea specialiștilor Nichiduță este de a miza pe modelele cu 5 puncte de prindere întrucât oferă un nivel de siguranță sporit. Este desigur necesar ca centurile să se poată regla, în funcție de nevoie. Părinții le vor adapta ulterior după ritmul în care cel mic va crește. Susțin bebelușul complet, începând de deasupra umerilor și continuând cu talia și picioarele. Este modul în care cel mic nu va aluneca din cărucior.

Frânele de la roți

Neapărat necesar este ca un cărucior pentru bebeluș să dispună de roți cu posibilitatea de blocare. Numai în acest mod acesta va putea fi oprit în siguranță atunci când este cazul. Desigur că orice astfel de dispozitiv va avea în dotare frâne. Contează cât de rezistente sunt însă acestea, respectiv ce capacitate au de a menține căruciorul nemișcat, mai ales pe suprafețele înclinate.

Sunt elemente de siguranță, aspecte ce nu trebuie trecute cu vederea nicicum. Există mai multe sisteme de frânare ce pot fi incluse în dotarea căruciorului, iar pe https://nichiduta.ro/ părinții găsesc diversitate în acest sens.

Mânerul din dotare

Este un detaliu ce ar trebui bifat în mod expres. Contează acest detaliu pentru că va facilita manevrarea acestuia. Astfel, plimbările vor fi mai plăcute și relaxante și nu doar pentru bebeluș, ci și pentru copil. Ideal este a miza pe un articol ce vine la pachet cu un mâner reglabil de înălțime. Referitor la cum se prezintă acestea, poate fi vorba despre mâner căptușit, capitonat cu materiale mai groase și alte opțiuni.

De altfel, un mâner reversibil ar putea reprezenta o alegere mai convenabilă pentru unii părinți, care doresc să fixeze o anumită poziție de mers pentru a oferi copilului o anumită direcție de vizualizare. E mai simplu în acest mod pentru că nu va mai fi necesar și un șezut reversibil.

Disponibilitatea copertinei

Reprezintă un must have copertina pe care ar trebui să o includă căruciorul pe care un părinte intenționează să îl cumpere pentru copilul său. Aceasta îndeplinește rol de protecție, deci este indispensabilă în dotarea acestui articol. Își va dovedi utilitatea mai ales în zilele foarte însorite, dar și în cele cu vânt puternic sau cu precipitații.

Constituie un element aparent simplu, dar care nu ar trebui să lipsească, nu din cadrul unui cărucior modern. Se găsesc și pe nichiduta.ro acestea de altfel într-o vastă gamă de opțiuni. Pot acoperi fie complet, fie parțial căruciorul. Este un element de protecție care va elimina nevoia unui accesoriu suplimentar, cum ar fi o umbreluță specială.

Alte aspecte de urmărit sunt accesoriile și funcțiile suplimentare din dotarea căruciorului. Pentru confort sporit la utilizare, părinții se vor orienta și după coșulețul de depozitare, eventuale jucărioare atașate acestuia, calitatea materialelor din care articolul este confecționat, precum și costurile pe care le implică achiziția. Sunt toate detalii care vor dicta și durabilitatea produsului și experiența părinților cu fiecare utilizare.

Cei interesați pot accesa site-ul www.nichiduta.ro pentru a explora gama de cărucioare disponibilă și a comanda modelul potrivit pentru copilul lor.