Doi pompieri au murit și aproape 50 de persoane au fost rănite în urma exploziei puternice care a avut loc sâmbătă dimineața la Paris, pe strada Trevise, în arondismentul 9. Explozia a avut loc chiar în momentul în care pompierii încercau să identifice sursa unei scurgeri de gaze.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 17.07: Numărul morților în explozia de la Paris a fost revizuit din nou ajungând la trei persoane. A treia victimă este un cetățean spaniol, a anunțat ministrul de externe din Peninsula Iberică, Josep Borrell, citat de Reuters.

"Regret profund moartea a trei persoane în explozia din centrul Parisului, printre acestea fiind și un cetățean spaniol”, a scris el pe twitter.

PDATE 15.28: Bilanțul a fost revizuit. Deși în bilanțul inițial se vorbea de patru decese, până la această oră a fost confirmată moartea a două persoane, doi dintre pompierii care se aflau la fața locului în momentul exploziei.

Update 14.08: Patru persoane au murit, a anunțat ministrul de Interne (Reuters). Anterior, AFP informase că 12 persoane se află în urgență absolută, inclusiv trei pompieri, iar 24 de persoane sunt rănite mai ușor

Explozia a avut loc un pic înainte de ora 9.00 într-o brutărie. Ar fi avut loc un incendiu urmat de o explozie.

Prima pistă a Poliției este că a avut loc o scurgere de gaz. Poliția a recomandat ca zona să fie ocolită.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a spus că bilanțul răniților este mare. Peste 200 de pompieri și o sută de polițiști au fost mobilizați la fața locului.

Potrivit AFP, 12 persoane sunt grav rănite, dintre care 5 sunt în pericol de a-și pierde viața.

Strada este plină de bucăți de sticlă de la geamurile care au fost sparte în explozie.

Aproxmativ 10 persoane sunt rănite la cap.

”Dormeam cu toții și s-a auzit un zgomot, am crezut că este un cutremur”, a spus o adolescentă care locuiește pe o stradă adiacentă celei pe care s-a produs explozia. ”Am coborât și am văzut clădirea în flăcări”, a spus fratele acesteia.

”Dormeam și am fost trezită de suflul exploziei”, a povestit Claire care locuiește pe strada Trevise 6, unde se află imobilul la parterul căruia este brutăria.