FBI a deschis în 2017 o anchetă pentru a afla dacă Donald Trump a lucrat pentru Rusia și împotriva intereselor Americii, după ce președintele l-a concediat pe fostul director James Comey, relatează The Guardian, citând New York Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oamenii legii au fost atât de îngrijorați de comportamentul lui Trump încât au început să investigheze dacă nu cumva președintele lucrează împotriva intereselor Americii, spun surse oficiale citate de New York Times.

Anchetatorii au luat în considerare dacă nu cumva acțiunile lui Trump nu au constituit o amenințare la securitatea națională, o anchetă cu totul extraordinară pentur un președinte în funcție. De asemenea, aceștia au următirt să determine dacă președintele lucra în mod conștient pentru Rusia.

Casa Albă a respins vineri afirmațiile din New York Times, catalogându-le drept ”absurde”.

Și Rudolf Giuliani, unul dintre avocații lui Trump, a minimalizat semnificația investigației. ”Faptul că datează de acum un an și jumătate și nu a ieșit nimic care să arate o breșă în securitatea națională înseamnă că nu au găsit nimic”, a spus Giuliani pentru New York Times.

Reamintim că fostul manager de campanie al lui Trump, Paul Manafort, a fost a fost găsit vinovat în luna august pentru opt fapte de evaziune fiscală, fraudă bancară și conspirație la obstrucționarea justiției. Michael Cohen, avocat al lui Trump, este pe cale să facă trei ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru fraudă, încălcarea regulilor de finanțare a campaniei și pentru că a mințit sub jurământ.

Procurorul special Robert Mueller conduce propria anchetă pentru a vedea dacă președintele a încercat să obstrucționeze investigația cu privire la rolul Rusiei în alegerile din 2016.