Iranul a făcut apel la Franţa să evite repetarea unor afirmaţii „iresponsabile şi incorecte” privind programul de rachete nucleare al Teheranului, a informat televiziunea de stat iraniană, scrie Reuters citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Franţa a cerut Iranului vineri să oprească imediat orice activitate în legătură cu rachete balistice care ar putea avea arme nucleare după ce Teheranul a informat că ar putea trimite doi sateliţi în orbită în următoarele săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qasemi, a declarat: „Programul de apărare cu rachete al Iranului este dreptul natural al naţiunii iraniene”.

Anul trecut, Washingtonul a reimpus sancţiuni asupra Iranului după ce Trump a retras SUA în mai dintr-un acord semnat în 2015 care a avut ca scop limitarea capacităţilor nucleare ale Iranului.

Din acordul din 2015 mai fac parte Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China, ele respectând în continuare tratatul şi informând că vor crea o nouă metodă de plată pentru a continua comerţul cu Iranul şi să evite sancţiunile Statelor Unite.