Papa Francisc, care va veni în România la sfârșitul lunii mai, se va întâlni cu Patriarhul Daniel și va vizita și Catedrala Mântuirii Neamului, a declarat pentru HotNews purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bănescu a spus că este evident că este o certitudine că această întîlnire va avea loc și se va desfășura la Palatul Patriarhiei, după care Papa Francisc va merge și la Catedrala Mântuirii Neamului.

"Este evident că va avea loc o întâlnire a Patriarhului Daniel cu Papa Francisc, dar programul va fi transmis ulterior. Este o certitudine că va avea loc această întâlnire, la Palatul Patriarhiei, iar ulterior se va merge la Catedrala Națională. Este o întâlnire firească în cadrul relațiilor de dialog foarte bune dintre cele două biserici. Amănuntele nu pot fi comunicate încă, pentru că abia astăzi a fost confirmată vizita, iar organizatorul vizitei este în primul rând Biserica Romano-Catolică", a declarat Bănescu pentru HotNews.

Papa Francisc va face o călătorie apostolică în România în perioada 31 mai - 2 iunie. Papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Ioan Paul al II-lea, care s-a aflat la București în mai 1999.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfințită în 25 noiembrie, deși lucrările nu au fost finalizate, și a putut fi vizitată timp de câteva zile, apoi a fost închisă pentru continuarea lucrărilor. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru 2024. Patriarhia Română spunea că până la acel moment pentru Catedrala Mânturii Neamului a fost cheltuită suma de 110 milioane de euro, cu tot cu TVA.