Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a amendat grupările Olympiakos, AC Milan, Ajax Amsterdam, Bayern Munchen, Villarreal şi Spartak Moscova ca urmare a incidentelor de la partide din grupele Ligii Campionilor şi Ligii Europa, transmite News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Deciziile în cazul celor şase grupări sunt următoarele:

Meciul Olympiakos – AC Milan (3-1), din 13 decembrie, din Liga Europa: amendă de 90.000 de euro pentru Olympiakos şi un joc de pe teren propriu cu porţile închise, aceasta din urmă sancţiune cu suspendare pe o perioadă de probă de doi ani; amendă de 5.000 de euro pentru AC Milan, pentru folosirea de materiale pirotehnice. În cazul grecilor, sancţiunile sunt pentru folosirea de materiale pirotehnice, blocarea scărilor şi pătrunderea suporterilor pe teren.

Meciul Ajax – Bayern Munchen (3-3), din 12 decembrie, din Liga Campionilor: amendă de 20.000 de euro pentru Ajax pentru aruncarea de obiecte de către suporteri; amendă de 8.000 de euro pentru Bayern, ca urmare a folosirii de materiale pirotehnice. În plus, Maximilian Wober (Ajax) şi ThomasMuller (Bayern), eliminaţi la partida de luna trecută, au fost suspendaţi două jocuri.

Meciul Villarreal – Spartak Moscova (2-0), din 13 decembrie, din Liga Europa: amendă de 12.000 de euro pentru Villarreal pentru blocarea scărilor, amendă de 5.000 de euro pentru Spartak pentru aruncarea de obiecte şi folosirea de materiale pirotehnice. De la Villarreal, Costas Jorda Jaume, care a fost eliminat, a fost suspendat două jocuri.