​Veşti bune pentru bărbaţi! Spălatul pe dinţi prelungeşte erecţia şi vă scapă de impotenţă. Dacă vă spălaţi de două ori pe zi, pe dinţi, veţi avea o erecţie mai lungă şi mai viguroasă şi veţi fi mai fertili. Conform rezultatelor a cinci studii diferite realizate pe 200.000 de bărbaţi din întreaga lume, igiena orală este extrem de importantă în funcţionarea corespunzătoare a organelor sexuale masculine. Oamenii de ştiinţă cred că de vină este o moleculă aflată în ficat şi că aceasta e reponsabilă de afecţiunile erectile. Experţii recomandă ca bărbaţii, indiferent de vârstă, să se spele de cel puţin două ori pe zi, potrivit Click.

utileFoto: Colaj foto

Zincul și beneficiile sale incredibile. De ce nu trebuie să vă lipsească din organism. Zincul este prezent în toate țesuturile și necesar pentru o divizare celulară sănătoasă. În interiorul corpului acționează ca un oxidant, luptând stoic împotriva radicalilor liberi și încetinește procesul de îmbătrânire. Ba mai mult, are un impact puternic și asupra echilibrului hormonal, de aceea, chiar și o carență mică de zinc poate spori riscul de diabet sau infertilitate. Dacă nu aveți suficient zinc în organism, e posibil să vă confruntați cu stări de rău, oboseală cronică, lipsa concentrării, grea vindecare a rănilor, scrie Doctorul zilei.

Glicemia: ce spune despre sănătatea ta. Cantitatea de zahăr din sânge este de obicei controlată de un hormon numit insulină. Cu toate acestea, dacă ai diabet, organismul tău nu produce insulină suficientă sau insulina produsă nu funcţionează corect. Acest lucru determină acumularea de zahăr în sânge. Nivelurile crescute ale zahărului din sânge pot duce la afectarea gravă a organelor dacă sunt lăsate netratate. În unele cazuri, testarea glicemiei poate fi de asemenea utilizată pentru testarea hipoglicemiei. Această condiţie apare atunci când nivelurile de glucoză din sânge sunt prea mici, potrivit CSID.

Bărbații cu burtă de bere au creierul mai mic. Ce vești au cercetătorii pentru ei. Cercetătorii au descoperit că persoanele care dețin grăsimi corporale suplimentare, în special în jurul taliei, pot fi legate de contracția creierului. Studiul a calculat obezitatea participanților, prin măsurarea indicelui de masă corporală (IMC) și a raportului talie-șold. Rezultatele, publicate online de revista Neurology (Neurologie), au arătat că cei cu dimensiuni mai mari, în ambele cazuri, au avut cel mai mic volum la creier, așa că veștile sunt proaste pentru cei cu burțile mari, potrivit Libertatea.

Tot ce trebuie să ştii despre hepatita A. Dintre toate formele de hepatită, cea de tip A este cel mai puţin periculoasă, pentru că nu se cronicizează. În 2010, în ţara noastră s-au raportat 3.500 de cazuri de hepatita A, ceea ce ne-a clasat pe primul loc în UE. Iată tot ce trebuie să știi despre hepatita A. Potrivit statisticilor, până la vârsta de 20 de ani, aproape 90% din populaţie a făcut un episod de hepatita A. Virusul acestei forme de boală se transmite prin mâini murdare, prin consumul de alimente şi apă contaminate şi prin contactul cu persoanele infectate (sărut, toaletă, veselă folosită în comun). Riscul de infecţie este mai mare în vacanţă, când suntem mai neglijenţi cu spălatul pe mâini, potrivit Click.