Președintele CE Jean-Claude Juncker va efectua o vizită la București în perioada 10-11 ianuarie cu prilejul începerii oficiale a Președinției române a Consiliului UE. Oficialul european va avea întrevederi cu Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, dar și cu Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, relatează Mediafax.

Dancila si JunckerFoto: gov.ro

Astfel președintele Comisiei Europene se va afla în Capitală, pe 10 și 11 ianuarie, pentru a marca începerea oficială a Președinției române, ce va debuta cu un concert de deschidere începând cu ora 20.00, potrivit unui comunicat al reprezentanței CE în România.

Șeful CE va susține, joi, un discurs cu această ocazie. Discursuri vor ține și premierul Vasilica-Viorica Dăncilă, președintele Parlamentul European Antonio Tajani și președintele Consiliului European Donald Tusk.

Președintele Comisiei Europene va avea, vineri, întâlniri bilaterale cu șeful statului și ulterior cu premierul Viorica Dăncilă. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferințe de presă.

Astfel, de la ora 10.30, Jean-Claude Juncker va susține o conferință de presă, alături de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar de la 12.30 va avea la Palatul Victoria o conferință de presă alături de premierul Viorica Dăncilă.

Agenda vizitei oficialului european, include și întâlniri cu președinții Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu președintele României și prim-ministrul României, pentru a discuta despre prioritățile Președinției române.