Naţionala României va juca la Cluj şi Botoşani în Rugby Europe International Championship 2019, a anunţat Federaţia Română de Rugby (FRR) pe site-ul său oficial, potrivit Agerpres.

Nationala Romaniei de rugbyFoto: frr.ro

Debutul anului 2019 înseamnă pentru naţionala de rugby a Romaniei şi startul în principala competiţie a sezonului, Rugby Europe International Championship (REIC). În această ediţie a REIC, Romania va disputa trei meciuri pe teren propriu şi două în deplasare, la Madrid şi Bruxelles.

Luni, Federaţia Română de Rugby a primit confirmarea din partea oficialilor arenelor unde urmează să se dispute meciurile Stejarilor. Astfel, Romania va disputa la Cluj, pe Cluj Arena, meciul împotriva Georgiei de pe 9 februarie şi la Botoşani, pe Stadionul Municipal, meciurile cu Germania şi Rusia, de pe 16 februarie, respectiv 9 martie. Ora de începere a partidelor este 14:00.

Sezonul 2019 al REIC va începe pe 9 februarie, când Stejarii vor înfrunta deţinătoarea trofeului, Georgia, cele două echipe întâlnindu-se în premieră pe Cluj Arena. România a mai jucat pe acest stadion şi în sezonul 2018 al REIC, când a întâlnit Germania (85-6) şi Rusia (25-15).

Apoi naţionala de rugby va reveni la Botoşani, după 8 ani. Ultimul meci de rugby internaţional jucat acolo, pe Stadionul Municipal, a fost în iunie 2010. Este vorba de partida din prima fază a recalificărilor la Cupa Mondială din Noua Zeelandă 2011, când Stejarii s-au impus în faţa Ucrainei cu 61-7.

În Rugby European Championship 2019, Stejarii vor întâlni în deplasare Spania, pe 3 martie, la Madrid, şi Belgia, pe 17 martie, la Bruxelles.