Vicepreședintele PSD Marian Oprișan le-a cerut, duminică, liderilor partidului să dea „amnistia și grațierea în România anului 100”, susținând că aceștia trebuie să-și asume responsabilitatea și să se apeleze la Constituție, care prevede acest mecanism.

Marian OprisanFoto: AGERPRES

„Doamnă premier, domnule ministru al justiţiei, m-am născut în România. Dincolo de ce spun cei răi şi cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD şi Parlamentul ţării, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei. Un înalt oficial roman spunea, mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis. Aceasta este Justiţia. Dacă vrem o ţară ca afară, să ne asumăm responsabilitatea şi să apelăm la Constituţie, care consacră aceste mijloace, care pe de o parte ne vor opri să plătim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi pe de cealaltă parte reparăm toate nedreptăţile făcute în timpul regimului de tristă amintire a lui Traian Băsescu. Eu, ca cetățean al acestei țări, încurajez să facem dreptate, anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal - amnistia şi graţierea în România anului 100", a spus Marian Oprișan în ședința Consiliului Național al PSD, conform Mediafax.

Oprișan, mesaj pentru trădătorii din PSD: „Dacă nu ești de acord cu Dragnea, vorbește în partid”

Marian Oprișan a mai declarat la ședința CN al PSD că este nevoie ca un proiect privind descentralizarea, care să fie o prioritate pentru PSD, și a criticat "trădătorii" care vorbesc în afara partidului.

"PSD reprezintă poporul român și, dacă vrei să trădezi PSD, trădezi România, guvernarea, idealurile colegilor tăi. Cei care spun că <>. Dacă nu te înțelegi, ești liber să o spui, dar la Biroul Permanent, la CEX, dar nu să facă un laitmotiv pentru a justifica propria conștiință și caracter, care te determină ca în momente grele să facă pact cu dușmanii partidului", a spus Marian Oprișan.

"Felicit guvernul pentru eforturile făcute, pentru că 50% din programul de guvernare a fost îndeplinit. Le-am promis că noi nu suntem ca Băsescu și partidele de dreapta care le-au tăiat drepturile, noi suntem servitorii românilor și de aceea știm să mărim salarii, pensii și românii să aibă o viață mai bună", a completat Oprișan, care i-a cerut premierului să se ocupe mai mult de descentralizare: "Studiile de impact pentru descentralizarea puterii din România, pentru că ea trebuie dusă lângă cetățean și decentralizarea să fie motivul ca PSD să facă ce au făcut democrațiile consolidate ale Europei în urmă cu 60-70 de ani în urmă".

Citește și: