Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că a fost informată de către Direcţia de Sănătate Publică în legătură cu situaţia de la spitalul din Roşiorii de Vede, unde ar fi fost descoperită o bacterie foarte periculoasă, şi că au fost prelevate probe, rezultatele urmând să fie aflate luni, scrie Agerpres.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

"Am fost informată de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, care a prelevat deja probe şi în cursul zilei de luni vom avea rezultatele. Este adevărat că în urmă cu o lună spălătoria spitalului a fost închisă două săptămâni, tocmai pentru că a fost descoperit acelaşi tip de bacterie, dar, ulterior, în urma recoltării de probe, s-a constatat că totul este negativ în acest moment, toate probele au fost negative. Aşteptăm rezultatele şi vom vedea exact ce se întâmplă acolo", a declarat, sâmbătă, Pintea, la Digi 24.

Mass-media a relatat că bacilul piocianic ar fi fost descoperit în lenjeria unui spital din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, precum şi la un pacient operat la această unitate medicală. ​