Ministerul rus al Apărării a informat, sâmbătă, că Rusia dorește să discute cu oficialii din cadrul Pentagonului despre acuzațiile privind încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), relatează agenția Associated Press, citată de Mediafax.

Serghei SoiguFoto: AGERPRES

Statele Unite susțin că Rusia încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, anunțând la 4 decembrie că Moscova are la dispoziție 60 de zile pentru a implementa acordul. Rusia neagă aceste acuzații.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a transmis în acest context secretarului american pentru Apărare, James Mattis, o propunere privind lansarea unui dialog, se arată într-un comunicat emis sâmbătă.

Rusia a informat că, cu toate acestea, nu a primit încă un răspuns din partea Pentagonului, afirmând că acest lucru demonstrează că Statele Unite nu sunt dispuse să mențină un dialog cu Moscova.

Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri. Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.