Unul dintre ucigașii jurnalistului saudit, Jamal Khashoggi, a fost auzit spunând că "știu cum se taie" pe înregistrarea audio pe care Turcia a pus-o la dispoziţia oficialilor americani și europeni, a declarat vineri președintele Recep Tayyip Erdogan, relatează Mediafax care citează Reuters.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

Erdogan a crticat de asemenea Riyadul pentru schimbarea versiunii cu privire la modul în care Khashoggi, un colaborator al Washington Post și critic proeminent al prințului Mohammed bin Salman, a fost ucis la consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie. Jurnalistul s-a deplasat acolo pentru a ridica nişte documente deoarece urma să se căsătorească.

Cazul a provocat o revoltă globală și a afectat poziția internațională a moştenitorului coroanei saudite în vârstă de 33 de ani, conducătorul de facto al regatului. Senatul american a emis, joi, o rezoluţie critică la adresa președintelui Donald Trump pentru sprijinul său față de prințul moştenitor, pe care l-a acuzat pentru crimă.

"Statele Unite, Germania, Franța, Canada, toţi au avut ocazia să aasculte înregistrarea ... Omul spune clar:" Știu cum se taie ". Acest om este un soldat. Toate acestea se pot auzi pe înregistrările audio", a declarat Erdogan într-un discurs la Istanbul. Nu a oferit însă detalii suplimentare despre înregistrare.

Procurorul-șef din Istanbul a anunţat că Jamal Khashoggi a fost sufocat de ucigașii săi în consulat, înainte ca trupul său să fie dezmembrat și eliminat. Rămășițele sale nu au fost găsite.