Renault: Compensațiile financiare primite de Carlos Ghosn ca director general au fost conform legii - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019

Renault: Compensațiile financiare primite de Carlos Ghosn ca director general au fost conform legii

de Vlad Barza Joi, 13 decembrie 2018, 17:04
- a A+
Imagine
Renault a anunțat, după o întâlnire a consiliului de conducere, că remunerația primită de Carlos Ghosn ca președinte director-general al companiei nu încalcă legea. Reamintim că Ghosn, care conduce alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie pentru posibile fraude fiscale și se află în arest la Tokyo. Atitudinea Renault este mult diferită față de cea a Nissan care l-a revocat rapid pe Ghosn din funcția de CEO.Renault spune că a primit de la Nissan date despre compensațiile primite de Carlos Ghosn între 2015-2018, cele care au stat la baza scandalului, iar concluzia preliminară a directorilor companiei franceze este că nu contravin legii.

Consiliul de administrație al Renault a mai spus că va păstra dispozitivul actual în ierarhia companiei, ceea ce înseamnă că Ghosn este director general în continuare, iar Thierry Bolloré rămâne director executiv interimar până la rezolvarea situației.

Reamintim că un scenariu larg vehiculat este că șefii de la Nissan au pregătit terenul pentru arestarea lui Ghosn, supărați că Renault are influență tot mai mare în alianță.
1455 de afisari


Evolutia subiectului nu lamureste cazul,din contra
pedepsitorul [utilizator], Vineri, 21 decembrie 2018, 15:05
0/0
Cred ca se amana trimiterea in judecata pentru prima acuzare, iar acum a doua acuzare are puterea de al tine inchis.

Daca se dovedeste ca a fost e eroare... cred ca cineva o sa-si faca hara-kiri ... in Japonia.
comenteaza