PNL cere iar demiterea lui Dragnea. Şeful deputaţilor PSD: “Doar boii sunt consecvenţi”. Nicio zi fără scandal, în Parlamentul României. Liberalii şi-au reluat solicitarea privind demiterea lui Liviu Dragnea, şi a lui Florin Iordache, moment care a dus la huiduieli şi injurii din toate taberele. ″În politică, doar boii sunt consecvenţi”, a spus un social-democrat, în timp ce opoziţia, a folosit un slogan celebru: “România, trezeşte-te”. Totul vine, în contextul în care PSD şi ALDE, au pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor iar Opoziţia va depune, o moţiune de cenzură, potrivit Stirile Protv.

politicFoto: Colaj foto

Ministrul Muncii: "Atunci când o ţară nu-şi va mai putea plăti pensionarii, mai bine încuiem ţara şi plecăm". Legea pensiilor va fi aprobată în Parlament săptămâna viitoare, după care va merge spre promulgare la preşedinte, a declarat, la Digi24, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi. Marius Budăi a respins afirmaţiile potrivit cărora nu ar mai fi bani de salarii sau de pensii, afirmând că "atunci când o ţară nu-şi va mai putea plăti pensionarii, mai bine încuiem ţara şi plecăm". Ministrul a explicat că neaplicarea punctului de pensie de la 1 iulie 2019, ci de la 1 septembrie 2019, a fost determinată de apariţia unei iniţiative legislative care nu fost "prinsă" în Programul de Guvernare.

Ce a omis să spună Viorica Dăncilă în Parlament. Sondajul care dă frisoane. Premierul Dăncilă a ţinut miercuri, în Parlament, un discurs privind ambiţiile României în perioada celor şase luni cât va exercita preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Mesajul central a fost de unitate, bună-înţelegere, consens şi decenţă. Totuşi, ca să nu rămână doar o vorbărie goală, ceva a lipsit: premierul nu a spus ce oferă în schimb. Ar fi fost frumos ca Viorica Dăncilă să fi spus, de exemplu, aşa: „Mă angajez ca atâta vreme cât voi fi premier, Guvernul condus de mine să nu dea nicio ordonanţă de urgenţă de amnistie şi graţiere sau de modificare a legislaţiei penale“, scrie Adevarul.

Misiune imposibilă: De unde găsește guvernul Dăncilă bani pentru creșterile de pensii și salarii, plus miliarde pentru baroni. Debandada provocată de PSD în administrația centrală atinge un nou maxim, cu bugetul pe 2019 rămas în aer. Populismul a atins o cotă absolută când Dragnea a scos din joben, la ședința CEX din 10 decembrie, o propunere cu care să-și țină baronii aproape: un fond de 10 miliarde de euro pentru micile investiții locale. Din acel moment, proiectul de buget – oricum greu de ținut sub control – s-a scurtcircuitat complet. Pe scurt, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, e sub o presiune uriașă acum să găsească rezolvarea unei ecuații imposibile: cum să acopere creșterile de pensii, creșterile de salarii pentru bugetari și noul fond de 10 miliarde de euro anunțat de Dragnea/ 10 miliarde de lei în varianta Dăncilă, scrie G4media.

Consensul politic la români: jigniri ca la uşa cortului. Tentativa Opoziţiei de a-l demite pe Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor a dus la o ceartă în toată regula în Parlament, aleşii jignindu-se în şedinţa de plen, chiar dacă, tot în public, susţin pacea politică. Iordache, politician care în urmă cu o lună arăta Opoziţiei semne obscene în Parlament, le-a transmis sec faptul că încalcă Regulementul şi că solicitările lor nu pot fi supuse la vot. În schimb, răspunsul politic pentru liberali a venit de la liderul de grup al PSD, deputatul Daniel Suciu, ales care nu s-a sfiit să facă o comparaţie nepotrivită. „Opoziţia trebuie să-şi facă numărul. În politică, doar boii sunt consecvenţi. Nu mai fiţi consecvenţi!“, le-a transmis Suciu, potrivit Adevarul.