Primăria Capitalei va încheia un acord cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru asistență tehnică pentru implementarea Programului de Dezvoltare Urbană a Municipiului București, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu General adoptat miercuri. Onorariul pe care îl va plăti municipalitatea este 3,9 milioane de euro.

Gabriela FireaFoto: PMB

Scopul serviciilor de asistență tehnică este de a ajuta Primăria capitalei să își întărească capacitatea strategică și capacitatea de planificare și administrare a investițiilor de capital, să implementeze programe de dezvoltare și regenerare urbană, să accelereze programul de reducere a riscului seismic și să îmbunătățească mobilitatea urbană.

Punctual, experții vor analiza documentele strategice aprobate până acum de municipalitate și va acorda sprijin pentru elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană și identificarea unei liste de proiecte prioritare. O altă componentă o reprezintă regenerarea urbană și deblocarea PIDU, evaluarea portofoliului de proprietăți imobiliare ale municipalității și pregătirea unei strategii de gestionare a activelor, implementarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.