Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a făcut apariția la ședința de miercuri a Consiliului Superior al Magistraturii, în care s-a ales o nouă conducere, după ce șeful statului a plecat de la eveniment. Klaus Iohannis remarcase ironic absența principalului promotor al controversatelor legi ale justiției, criticate de societatea civilă și de partenerii externi.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ministrul justiției - înțeleg că astăzi are altă treabă decât să vă onoreze bilanțul –, principalul promotor al unor asemenea proiecte, este membru de drept al CSM și are obligația să fie cel dintâi care respectă aceste principii (conforme cu valorile europene-n.r.)”, declara Iohannis.

Judecătoarea Lia Savonea, percepută drept apropiată a PSD, a fost validată, miercuri, de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcția de președinte al CSM. Savonea a fost singurul candidat pentru această poziție. De asemenea, procurorul Nicolae-Andrei Solomon a fost validat pentru postul de vicepreședinte al CSM pentru anul 2019.