Teodorovici vrea să pună băncile să finanțeze mediul de afaceri în aceeași măsură în care finanțează statul - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019

Teodorovici vrea să pună băncile să finanțeze mediul de afaceri în aceeași măsură în care finanțează statul

de Florin Barbuta Miercuri, 12 decembrie 2018, 13:12
- a A+
Imagine
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că băncile ar trebui ca atunci când finanțează statul cu o anumită sumă, proporțional să finanțeze economia.“În România, băncile au a doua cea mai mare expunere pe titlurile de stat. În România, pe lângă profitul consistent pe care îl au, au și a doua cea mai mare expunere pe titluri de stat. Atunci ne putem gândi ca atunci când vin către titluri de stat, trebuie să spunem: "Domnule, cât vrei titluri de stat, proporțional să finanțezi economia, pe zonele pe care le avem noi ca stat prioritare: IMM-uri, UAT-uri, difeite zone", a spus ministrul Finanțelor.

El consideră că nu este corect ca băncile să ia banii de la stat la randamente bune, iar mediul de afaceri să nu aibă acces la finanțare.

"Nu e corect să îți plasezi într-un mod sigur la stat banii și, mai departe, economia... Pe cine să finanțezi, doar statul? Să fie cu adevărat niște parteneri corecți față de mediul de afaceri", a arătat Teodorovici.
683 de afisari


De departe
Anonym [utilizator], Miercuri, 12 decembrie 2018, 13:23
+2/2
cel mai dastept ministru de finante din lume
Messi
Papagal care crede ca isi face campanie
Maspp [utilizator], Miercuri, 12 decembrie 2018, 13:39
+2/2
pentru prezidentiale prin retorica asta cica nationalista. impotriva bancilor si a mutinationalelor. Ce nu spune acest Teodorovici e ca in Romania cea mai mare evaziune o fac IMM-urile. Si cea mai mare contributie la PIB o au mutlinationalele. Daca vrea sa schimbe asta, sa schimbe legile astfel incat pentru IMM-uri sa fie reduse taxele pe forta de munca pentru ca niciun IMM nu-si permite sa plateasca un angajat ca o multinationala. Si atunci, redu taxele pe profit si forta de munca petru IMM (macar pentru o perioada de timp), elimina birocratia si spagile care omoara un IMM, ajuta-le cu dobanzi suventionate pentru imprumuturi, etc.
inca 4 comentarii comenteaza