​PSD cere majorarea pensiilor speciale ale foştilor parlamentari. O propunere legislativă iniţiată de trei pesedişti, renumiţi pentru controversele pe care le-au iscat de-a lungul timpului – senatorul Şerban Nicolae şi deputaţii Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, solicită majorarea pensiei parlamentarilor proporţional cu cea a salariului. Propunerea a primit deja mai multe avize favorabile de la Comisii, termenul de aprobare tacită fiind 24 de zile de la terminarea vacanţei parlamentare, adică data de 24 februarie, potrivit Adevarul.

politicFoto: Colaj foto

Neînțelegeri în coaliția de la guvernare, din cauza ordonanțelor privind Codurile penale. Au apărut alte neînțelegeri în Coaliția de la guvernare, din cauza ordonanțelor privind Codurile penale. Executivul a anunțat că le va adopta fără să-i fi consultat și pe partenerii de la ALDE. Tăriceanu a spus că nu a discutat nimeni cu el. Asta în condițiile în care unii juriști susțin că ar fi neconstituțional ca Executivul să adopte ordonanțe pentru legi aflate în dezbaterea avansată a Parlamentului. Tăriceanu n-a părut deloc fericit atunci când jurnaliștii l-au întrebat ce părere are despre decizia Guvernului de a adopta prin ordonanță de urgență modificările la codurile penale, potrivit Stirile ProTv.

CTP: Alianța Vestului nu va mai fi a Vestului, iar Dragnea o va bloca. Conform jurnalistului, Dragnea nu le va permite dezvoltarea, pentru a nu pierde controlul. Cum? Ajutându-se de Guvern. Iar mesajul șefului PSD ar fi: „Luați 10 miliarde de la mine, nu de la Bruxelles, așa cum vrea Alianța Vestului, că banii aștia se pot și deturna, se pot fura mai ușor. Că nu e nevoie aici să completezi tot felul de dosare să obții fonduri, după aia să fii verificat la sânge de organismele europene – cum cheltui banii... Nu domne, ia banii de aici, de la mine. Dă-i dracului pe ăia de la Bruxelles.”, scrie Digi24.

De ce completul de 5 judecători al Instanței supreme nu a anulat probele obținute de SRI pentru DNA în dosarul Elenei Udrea. Cum a încercat Băsescu să o ajute. Completul de 5 judecători (C5) de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care a trimis-o definitiv după gratii pe Elena Udrea, nu a anulat probele obținute de SRI pentru DNA, așa cum rezultă din motivarea instanței, puse la dispoziția presei în format anonimizat, conform legii 544/2001. Completul de 5 de la ICCJ este cea mai înaltă instanță judecătorească din România. Favorita fostului președinte a cerut, prin avocat, pe 21 mai 2018, reluarea procesului. Apărătorul ei a solicitat anularea tuturor probelor obținute de SRI pentru DNA, ”pe protocol”, scrie G4media.

Ministrul Toader vs. judecătorul Toader: OUG pe Codurile penale e când legală, când ilegală. Guvernul nu poate modifica o lege aflată în dezbatere parlamentară pentru că ar încăla astfel „competenţa Parlamentului de unică autoritate legiuitoare“, arată o decizie a CCR din 2010. În 2010, Tudorel Toader, ca magistrat CCR, se număra printre judecătorii care îi dădeau dreptate lui Mircea Geaonă, deci era de părere că legile trebuie modificate în Parlament, nu prin OUG. Azi, în calitate de ministru PSD al Justiţiei, Tudorel Toader susţine varianta ordonanţei de urgenţă. Întrebat dacă Guvernul poate modifica prin OUG o lege dezbătută deja în Parlament, Toader a evitat răspunsul. De asemenea, întrebat de ziarişti care este caracterul de urgenţă, Toader s-a mărginit să răspundă: „O veţi vedea la momentul respectiv”, scrie Adevarul.